Geriatrik Yasli Bakimi

Yaşlı Bakımı

Yaş alma ile beraber insan bedeninde çeşitli hastalıklar ve aşınmalar oluşmaya başlar. Böyle durumlarda hastanın yakından takip edilir semptomların gözlemlenmesi ve hastanın sürekli olarak değerlendirilmesi gerekir, bunlar da geriatrik rehabilitasyon sayesinde gerçekleşir. Geriatri, akut ve kronik hastalıkların bakımında, yaşlı hastaların rehabilitasyonu ve önlenmesinde ve yaşam sonu özel durumlarında fiziksel, zihinsel, işlevsel ve sosyal yönleriyle ilgilenen tıbbi özel disiplindir.

Geriatri tıbbı, genellikle 65 yaşından büyük olan yaşlı hastaların özel hastalıklarını tedavi eder. Geriatrik tıptan yararlanan hastaların büyük çoğunluğu 80 yaş üzeridir. Yaşlılıkta, hastalıklar kendilerini farklı bir görünümle gösterebilir ve bu nedenle teşhis edilmesi genellikle zordur. Terapi başarıları ertelenir. Genellikle sosyal desteğe de ihtiyaç vardır. Bu nedenle geriatri sadece organ odaklı tıbbı kapsamaz, aynı zamanda yaşlı hastanın fonksiyonel durumunu ve yaşam kalitesini iyileştiren ve özerkliğini destekleyen disiplinler arası bir ekipte tedavi sunar.

Geriatrik Rehabilitasyon Nasıl Yapılır?

Geriatrik rehabilitasyon, yaşlı hastaların semptomların takip ve değerlendirmesini yapar. Bu işlemler genellikle bakımevlerinde veya yataklı rehabilitasyon merkezlerinde gerçekleşir.

Yaşlı hastaların geriatrik rehabilitasyona alınmalarının tayin edilmesinde kısıtlamalar yoktur. Lakin çeşitli hastalıklara sahip yaşlılar, fiziksel fonksiyon kaybına uğramış hastalar ve yıpranmış yaşlılar rehabilitasyon uygulamalarına dahil edilebilir.

Yaşlı hastaların değerlendirilmesi ve takibi için ciddi bir ekip birlikteliği gerekir. Bu kapsamda; psikologlar, mesleki danışmanlar, rekreasyonel terapistler, beslenme uzmanları/diyetisyenler, sosyal çalışmacılar/ sosyal hizmet uzmanları, hemşireler, konuşma terapistleri, fizyoterapistler ve hekimler yoğun bir şekilde, her biri birbirinden haberdar olacak biçimde çalışmalıdır.

Yaşlı hastaların  takip edilmesi ve değerlendirilmesi aşamasında (geriatrik rehabilitasyon esnasında), hastaların birçok değeri takip altına alınır. Olası komplikasyonların önceden tespit edilmesi için düzenli bir şekilde testleri yapılır.

Geriatrik Yaşlı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Geriatri yaşlı bakımı yakından takip edilerek günlük olarak yapılmaktadır. Kişisel bakım ihtiyaçları (beden temizliği) karşılanır. Geriatrik grup içerisinde yer alan hastaların herhangi farklı bir nedenle cerrahi bir ameliyat geçirdiği/ ameliyat olacağı tahmin edilir.

Geriatrik hastanın bakımını; ameliyat öncesi bakım ve ameliyat sonrası bakım olarak ikiye ayırmak doğru olacaktır.

Geriatrik Hastanın Ameliyat Öncesi Bakımı: geriatrik yaşlı hastalarda çoğunlukla beslenme bozuklukları, gaita ve idrar inkontinanası ve kas-sinir hastalıkları görünmektedir. Ameliyat öncesinde geriatrik hastanın; solunum sistemi, duyusal değişimleri, kardiyovasküler sistemi, beslenme durumu, ameliyat öncesi vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan ağrıları en ince ayrıntısına kadar değerlendirilmelidir. Bu hazırlık ameliyat öncesinde hastanın bakım kalitesini artırır.

Geriatrik Hastanın Ameliyat Sonrası Bakımı: ameliyat sonrasındaki bakım dönemi en önemli dönemdir. Bu dönemde hastanın solunum sistemi yakından takip edilmelidir. Hastanın fiziksel temizliği yapılırken alkol, sabun ve sıcak su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Cildin kurumasını önlemek için ılık su ile hastanın bedeni temizlendikten sonra iyice kurutulmalı ve hastaya uygun kremler, hastanın cildinin nemli olması için sürülmelidir. hastanın fiziksel aktivitelerini az da olsa gerçekleştirmesi için hastaya yardımcı olunmalıdır. Deliryumun (zihinde meydana gelen bulanıklık, zihinsel yeteneklerinin azalması durumu) ilerlemesini durdurmak için hastayla sürekli olarak iletişim halinde olunmalı, ona kısa ve öz sorular sorulmalıdır.

Geriatrik yaşlı hastanın, dışkılama veya idrarını yaptıktan sonra vücudu iyice temizlenmelidir. Geriatrik hastaların ameliyat sonrası yaraları geç iyileşmektedir. Bu nedenle yara bakımı vaktinde ve düzenli olarak yapılmalıdır. Hastanın beslenmesi oluşabilecek bulantı ve kusmaya karşılık azar azar artırılmalıdır.

 

Biz Kimiz ?

Bilge Bakımevi olarak amacımız bizi tercih eden misafirlerimizi ve bize güvenip yakınlarını bizlere emanet eden misafir yakınlarımızı her şekilde rahat ettirmektir.

Bilge Bakımevi olarak bizlere değer verip bizi tercih eden misafirlerimiz için neler yapıyoruz?

Düzenli Olarak Doktor Kontrolü sağlayarak misafirlerimizin varsa sağlık sorununu takip ve tedavi ediyor, yoksa herhangi bir sağlık problemlerine karşı misafirlerimizle yakından ilgileniyoruz.

7/24 Profesyonel Hemşire Desteği ile misafirlerimizin herhangi bir sağlık sorununa karşı kendini günün her saatinde huzurlu ve güvende hissetmelerini sağlıyoruz.

Misafirlerimizin kendilerini her zaman hijyenik ve iyi hissetmeleri için Kişisel Bakım İhtiyaçlarını  onlara hassas davranarak karşılıyoruz.

İlaç kullanan misafirlerimizin ilaçlarını aksatmamaları için Düzenli İlaç Takibi yapıyoruz.

Diyetisyen Desteği sağlayıp düzenli ve kişiye özel hazırlanan beslenme şekilleri ile misafirlerimizin sağlıklı beslenmelerine olanak sağlıyoruz.

Sürekli Bakım Hizmeti ile misafirlerimizin her an yanlarında olup bakımlarını en iyi şekilde gerçekleştiriyor, bu konuda ayrıca hassasiyet gösteriyoruz.

Psikolog desteği sağlayaral alanında başarılı Sosyal Hizmet Uzmanımızla çalışıp kurumumuzda bulunan misafirlerimizin depresyona girmemeleri, üzüntü duymamaları, mutlu ve huzurlu olmaları için Bilge Bakımevi ve çalışanları olarak oldukça gayret gösteriyoruz.

Sosyal Faaliyetler ile değerli misafirlerimizin sıkılmamalarını sağlıyor, onların birlikte daha eğlenceli vakit geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.

Hobi Faaliyetleri düzenleyerek faaliyete katılmak isteyen misafirlerimizin vakit geçirirken yapmayı en çok sevdiği uğraşları öğrenip bu konuda destek oluyoruz.

 

Türkçe kelime karşılığı geçici olarak birine bırakılan kimse emanettir. Bizler ise hem yakınını hem de kendini bize güvenip emanet eden siz değerli misafirlerimize/misafir yakınlarımıza ‘hoş geldiniz, mutlu olun, gitmeyin hep bizimle kalın’ diyoruz.

İsteğimiz her zaman gönülleri hoş etmek, yaptığımız işi layıkıyla yapmak ve karşılıklı huzur içinde yaşamaktır. Sizler mutlu oldukça bizler de mutlu olacağız.

 

Bakımevi olarak bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

 

Sağlıklı günler dileriz.

Bilge Bakımevi

 

Ayrıca İzmir’de huzurevi arayışınız var ise gelip misafirimiz olabilirsiniz.

Bandırma huzurevleri arasında seçim yapmakta kararsız kaldıysanız iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşıp gelip bakım evimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

NEREDEYİZ115/3 Sok. B.Blok No:3/1 Erzene Mahallesi Bornova/İZMİRMailinfo@bilgebakimevi.comSABİT0 (232) 290 09 83CEP 0 (533) 375 09 83
Aydınlatma Metini
Aydınlatma Metini

© BİLGE İLERİ YAŞ BAKIM VE YAŞAM EVİ - 2019